środa, 30 lipca 2014

jarmużowe smoothie

to była improwizacja w stylu - zużyć co trzeba zjeść zanim zacznie wołać o pomstę ;)
i do improwizacji będę Was nadal namawiała ;)
Smoothie robiłam pierwszy raz, pomyślałam, że jarmuż-bardzo bogaty w wapno i witaminę C- będzie idealnym składnikiem takiego napoju, jako, że tu wchodzi na surowo.

użyłam:
3 dość duże liście jarmużu
1 morela
garść zamrożonych truskawek
1 dojżały banan
pół kubka kefiru
sok z połówki cytryny

 Najpierw zmiksowałam owoce z sokiem z cytryny, na koniec dodałam kefir i znów mix na gładką masę.
Wyszedł z tego orzeźwiający i smaczny, zielony napój :)




1 komentarz:

  1. zaraz se zrobię ale coś muszę pokombinować zamiast kefiru...

    OdpowiedzUsuń